Sundance TSE

Versenyzők

— Lakatos Zsófia

A tánc megtanított engem 5 év alatt a figyelemre és a helyes tartásra.
A tánc nekem öröm, akkor megmutathatom, mit tanítottak nekem! ???? 
Az egy kicsit nehéz volt amikor másik táncpárom lett.

Nagyon jó volt amikor összeszoktunk a táncpárommal, és elmehettünk az ‘első’ osztályos versenyünkre!

— Szitás Alexandra

6 éve táncolok.
Ez idő alatt megtanultam, hogy a szorgalom és a kitartás elengedhetetlen ebben a sportban. Tudom, hogy voltak hullámvölgyek, de mindig számíthattam a tanáraimra és a csapattársaimra. 

Örülök,hogy az egyesület tagja lehetek.

— Horváth Hanna

2017 februárjában kezdtem el táncolni a Sundance-ben. Mivel nagyon hamar megszerettem ezt a műfajt és a céljaim is egyre komolyabbak lettek gyorsan tudtam fejlődni. Ebből a 4 és fél évből 2 évet kihagytam versenyzés szempontjából, hiszen az akkori párommal szétmentünk. Ez volt talán életem legnehezebb időszaka, néha elgondolkoztam azon is, hogy feladom és inkább abbahagyom. De mindig is kitartó típus voltam és már több, mint fél éve boldogít a jelenlegi táncpárom, aki időközben a legjobb barátom lett.

2021. május óta újra parkettre léphettem versenyszerűen. 16 évesként versenyzek felnőtt kategóriában, ami eleinte nem volt könnyű, de egyre inkább érzem, hogy itt a helyem.

— Kocsis Zsanett

9 éve nem éreztem magam nőiesnek, nem talaltam magamnak megfelelő sportot és a testem látványa sem tetszett. Amikor elkezdtem táncolni rögtön éreztem, hogy ez a sport az amit igazán élvezek. 

Ahogy az évek múltak egyre táncosabb, nőiesebb testalkatom lett. Ehhez a sporthoz kitartás, szorgalom és akaraterő kell, persze az sem árt ha jó kondícióban van az ember. Nagyon zavar, amikor valaki azt mondja, hogy a tánc az nem sport, mert nem is gondolnák az emberek, hogy ebben az “ide-oda forgolódásban” mennyi energia és munka van. Mikor táncolok minden problémát elfelejtek, kikapcsolódok és maximálisan koncentrálok arra, amit éppen csinálok. Nem tudom, hogy meddig fogok még táncolni, de jelenleg nem tudom elképzelni az életemet tánc nélkül.

— Fábján Napsugár

Már 4 éve a Sundance Tse tagja vagyok.

Úgy érzem, hogy végre megtaláltam itt a helyem.
Nagyon régen, 4 évesen is táncoltam ebbem a csapatban, de a koromból kifolyólag és mivel érdeklődésem korlátozott volt a tánc terén, ezért nem folytattam.
6 év elteltével az élet mégis visszasodort ide.
 
Rengeteg igaz baráttal és egy táncpárral gazdagodtam.
Szerencsésnek érzem magam és szerintem mindannyian azok vagyunk, hogy minden akadályt leküzdve, egymást segítve haladunk előre.

— Mamuzsity Dóri

Mikor elkezdtem táncolni kicsi voltam a többiekhez képest.Korban és tánc tudásban is.Belecsöppentem egy összeszokott „családi” csapatba,ahol rögtön befogadtak,nem számított,hogy még sosem táncoltam.segített mindenki,  táncos-tanár-anyuka….

Sokáig egyedül táncoltam,voltam pár szóló versenyen,volt ahol dobogós lettem volt ahol nem,de mindig tanultam a hibáimból.Majd lett párom igaz rövid időre,de végre párban is versenyezhettem…
Sajnos ő abba hagyta a táncot,így megint szóló lettem.Nagyon sokat kell még tanulnom,ezt jól tudom,de bízom magamban,a tanáraimban-akiket nagyon szeretek,és bízom a táncpáromban is akivel most lettünk egy pár,de remélem még nagyon sokáig tudunk együtt versenyezni.

67872058_2371645889718671_1636078499041116160_n-350x467

— Enying Patrícia

17 éves vagyok a táncot 10évesen kezdtem. Voltak elég nehéz idők is mikor be kellett illeszkednem,sajnos nem ment döccenő mentesen.
De sokat fejlődtem és rengeteg eredményt érek el így szóló lányként is. Köszönhetem Tanáromnak edzőmnek Pestality Biankának és nem utolsó sorban Hegedűs Dávidnak, Szalkai Szabó Gábornak a kínzásokat ???? eredményes lett!
Mindenképp párral szeretném folytatni, jobb lenne úgy táncolni versenyezni! EZÉRT VÁROM KERESEM LEENDŐ TÁNCPÁROM!!
Azért választottam ezt az egyesületet mert láttam az össze tartást. A jó közösség vonzott engem.
Igaz párszor volt mikor ott akartam hagyni és nem akartam közös órára vagy táborba menni de mindig vidáman és élményekkel telten értem haza.

68400919_2395718060518637_2207459816861859840_n

— Harkányi Réka

A kötött mozgásom ellenére tánc közben felszabadultnak érzem magam.
Sok akadályba ütközök/ütközünk pályafutásunk során,de mindig megbírkózok/megbírkózunk velük. Mindig egy bizonyos cél lebeg a szemem előtt,ami miatt érdemes küzdenem. 

Sosem leszek tökéletes sem technikailag,sem pedig más szempontokból és mindig lesz min javítanom,de próbálom a maximumot kihozni magamból.