Sundance TSE

Oktatóink

— Pestality Bianka

1999 óta foglalkozom tánccal. Az első tánctanfolyamon amin részt vettem megfogadtam, ha egyszer onnan kijutok soha többé nem fogok táncolni. Szülői “kérésre” végigcsináltam a tanfolyamot és megszerettem. Nagyon sokáig hobbi szinten táncoltam Baján, majd 2009-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetemre. Itt ismerkedtem meg Molnár Andreával és rajta keresztül Schreiner Balázzsal, akik a tanáraim lettek. Innen számítom a valós versenyzői időszakom. (Ekkor jöttem rá, hogy mit is jelent hiteles táncosnak és táncoktatónak lenni) 2012-ben megszereztem első diplomám, majd 2015-ben mesterdiplomáztam a MTE-n. Eközben sportedző szakot végeztem a Semmelweis Egyetemen. 2017-ben bejutottam azon szerencsések közé a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre, akik doktori iskolába járhatnak, így lettem jelenlegi utolsó éves doktorandusz hallgatója az egyetemnek.

Táncoktatói múltam: 2009-ben kis tánccsoportot alakítottunk Bácsbokodon, ahol néhány lelkes fiatallal úttörőként vágtunk bele a versenytánc világába. Azóta a tanulmányaim mellett minden időmet a fiatalok és a felnőttek táncra való oktatása tölti ki.

Nagyon sok szülő és barát áll mellettem és azon álmom mellett, mondhatom azt hiszem, hogy ez már közös álom, hogy a Sundance egy minőséget biztosító, fiataloknak helyet adó közösséggé nőtte ki magát. Itt mindenki önmaga lehet, természetesen figyelve a nevelő szándék fontosságára. Közösség és család vagyunk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Elmondhatom, hogy nagyon sokat tudok a táncosaimról, megosztják velem életüket, gondjaikat és örömeiket. Így próbálok háttértámaszt nyújtani, segítek megtalálni a közös hangot szülő és gyerek, illetve gyerek és gyerek között.

Büszke vagyok arra amit felépítettünk. Nem egyedül tettem. Sok szülő, sok gyerek, sok támogató keze munkája a Sundance 2019-es formája. De legfőképpen az anyukámé.

Hiszem és remélem, hogy a sok munka meghozza gyümölcsét és mindenki aki minket választ megkaphatja azt a tánctól, a közösségtől, amiért hozzánk jött.

A Te dolgod megfogni a táncterem kilincsét és ha már egyszer bent vagy csak rajtunk múlik a folytatás!

— Simó Dorottya Luca

Sziasztok. Simó Dorkának hívnak. Egy kis faluból, Bácsbokodról származok, ahol már 20 éve élek.
Jelenleg Szegeden tanulok az SZTE JGYPK televíziós műsorkészítő szakon. Lassan 12 éve annak, hogy elkezdtem társastáncolni Pestality Biankánál. 2013ban alapítottuk meg a Sundance TSE-t, ahol sok táncolni kedvelő gyerekkel is találkozhattam.

Eleinte volt táncpárom, akivel rengeteget gyakoroltam, készültem versenyekre és különóráztam. Voltak pár cseréim is, kisebb konfliktusok miatt. 6 éve már pár nélkül, szóló táncosként versenyzek és itt is sikeres eredményeket értem el. A tánccal már kiskorom óta célom volt. Mindig is volt egy példaképem, akire mindig felnéztem és tudtam ha egyszer felnövök olyan szeretnék lenni mint ő. Nekem ez a példakép Pestality Bianka volt, a tánctanárom. Azt szerettem volna elérni, hogy ugyanolyan jó pedagógus legyek és hogy be kerüljék a Táncművészetire. Ez idén sikerült is. Felvételt nyertem az MTE táncos és próbavezető szakra, aminek nagyon örülök. Bízom benne, hogy a Sundance TSE-Ben egy olyan tanárrá válok, akit szeretnek a gyerekek, és megkedveltetem velük a tánc varázsát. Olyan ifjú táncosokat szeretnék tanítani, akik lelkesen várják az órákat és a legújabb információkat a fejlődés érdekében.

Végül egy idézettel zárnék: “Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” Móricz Zsigmond

— Hegedűs Dávid

A tánc szeretete egész életemet átszőtte: óvodás koromtól német nemzetiségi néptáncra, majd társastáncra, végül
versenytáncra jártam. Számos hazai és nemzetközi versenyen vettem részt a táncpartnereimmel, melyeken megtanulhattuk, hogy
a sikernek nem titka van, hanem ára. Rengeteg edzéssel, kitartással, lemondással jár ez a sport, de mindez megtérülni
látszik, amint a táncparkettre lépünk.

 A tánc -a mozgáskultúrán kívül- rengeteg dolgot fejleszt, az élet minden területén
alázatosabb, kitartóbb, szorgalmasabb lesz az, aki gyermek korától rendszeresen foglalkozik táncsporttal.

— Keresztes Gergő

Keresztes Gergő vagyok, Bácsalmáson élek. Jelenleg a SZTE TTIK karán tanulok. 12 éves koromban kezdtem el táncolni Pestality Biankánál Bácsalmáson, majd Bácsbokodon. Először a kíváncsiság és a tásaság miatt jártam a táncórákra, később azonban megszerettem. Úgy éreztem, sokkal jobban élvezhető sport a többi sportágnál, hiszen azon kívül, hogy szép, arányos izomzatot eredményez, ráadásul vidám elfoglaltság is. Később számos versenyen vettem részt, és azt tapasztaltam, hogy nagyon keményen fel kell készülni egy-egy versenyre ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Hiszen ilyenkor más szintén küzdő párosok ellen versenyzünk, sőt sokszor szinte magunk ellen is, többször szinte a saját határainkat kell leküzdenünk ahhoz, hogy egyre jobbak legyünk. Mindez persze sok edzés, kitartó, rendszeres munka eredménye. A tánc javítja a tartást, az állóképességet, a koncentrációt, önfegyelemre tanít. Nagyfokú alkalmazkodó képességet kíván, együttműködést a táncpartnerrel.