Sundance TSE

Oktatóink

— Pestality Bianka

1999 óta foglalkozom tánccal. Az első tánctanfolyamon amin részt vettem megfogadtam, ha egyszer onnan kijutok soha többé nem fogok táncolni. Szülői “kérésre” végigcsináltam a tanfolyamot és megszerettem. Nagyon sokáig hobbi szinten táncoltam Baján, majd 2009-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetemre. Itt ismerkedtem meg Molnár Andreával és rajta keresztül Schreiner Balázzsal, akik a tanáraim lettek. Innen számítom a valós versenyzői időszakom. (Ekkor jöttem rá, hogy mit is jelent hiteles táncosnak és táncoktatónak lenni) 2012-ben megszereztem első diplomám, majd 2015-ben mesterdiplomáztam a MTE-n. Eközben sportedző szakot végeztem a Semmelweis Egyetemen. 2017-ben bejutottam azon szerencsések közé a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre, akik doktori iskolába járhatnak, így lettem jelenlegi utolsó éves doktorandusz hallgatója az egyetemnek.

Táncoktatói múltam: 2009-ben kis tánccsoportot alakítottunk Bácsbokodon, ahol néhány lelkes fiatallal úttörőként vágtunk bele a versenytánc világába. Azóta a tanulmányaim mellett minden időmet a fiatalok és a felnőttek táncra való oktatása tölti ki.

Nagyon sok szülő és barát áll mellettem és azon álmom mellett, mondhatom azt hiszem, hogy ez már közös álom, hogy a Sundance egy minőséget biztosító, fiataloknak helyet adó közösséggé nőtte ki magát. Itt mindenki önmaga lehet, természetesen figyelve a nevelő szándék fontosságára. Közösség és család vagyunk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Elmondhatom, hogy nagyon sokat tudok a táncosaimról, megosztják velem életüket, gondjaikat és örömeiket. Így próbálok háttértámaszt nyújtani, segítek megtalálni a közös hangot szülő és gyerek, illetve gyerek és gyerek között.

Büszke vagyok arra amit felépítettünk. Nem egyedül tettem. Sok szülő, sok gyerek, sok támogató keze munkája a Sundance 2019-es formája. De legfőképpen az anyukámé.

Hiszem és remélem, hogy a sok munka meghozza gyümölcsét és mindenki aki minket választ megkaphatja azt a tánctól, a közösségtől, amiért hozzánk jött.

A Te dolgod megfogni a táncterem kilincsét és ha már egyszer bent vagy csak rajtunk múlik a folytatás!

— Angyal András