Rólunk

Tánccsoportunk 2013-ban  alakult, néhány bácsbokodi fiatal lány lelkes részvételével.

Azóta a közösségünk rengeteg fejlődésen és átalakuláson ment át. Egyetlen dolog azonban sohasem változott: a tánc iránti alázatos, szenvedéllyel teli kötődésünk.
Tánctanárunk és egyben mentorunk, Pestality Bianka, 2012-ben szerezte meg diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán, eközben nem megfelejtkezve az utódok oktatásáról és neveléséről. A csapat tovább bővült, hamarosan Bácsalmáson, majd Kunbaján is gyökeret vert a társastánc, főként a latin táncok iránti érdeklődés. Napjainkban már Baján is folyik az oktatás és egyre több igény merült fel a környező településekről is.
Csapatunk egyik tehetséges tagjából a gyerekek másik tánctanára lett, sok jót és szépet tanítva a már igen népes csoportnak, illetve asszisztensek is segítik a magas színvonalú oktatás minőségének fenntartását. A lányokhoz hamarosan egy dinamikus férfi is csatlakozott, Szendrődi József személyében, akire nagy szükség is volt, mivel a szalagavató táncoktatás elindításával több, mint 500 gyerekkel kapott már lehetőséget egyesületünk a tánc ezen formájának megkedveltetésére.

A gyerekek és tánctanárok nagy örömére a gyorsan fejlődő team idén nyáron saját edzőtábort is szervezett. A nyár forróságából erőt merítve a legfelkészültebb párosok ősszel már versenyeken is indultak. A csoportunknak már előzőleg is sok versenyzője akadt, azonban 2012 októberétől egy edzettebb mag vesz részt rendszeresen tánciskolás versenyeken az ország több pontján.
Azonban a tánccsoport célja nem csak a versenyzés, bár számtalan fellépésen vesznek részt. Ezen fellépések közül a legkiemelkedőbbek az évente kétszer megrendezésre kerülő nyár eleji és karácsonyi táncestünk, közösségünk egyik legfőbb bemutatkozási lehetősége.

Ebben az évben csapatunk új célokat tűzött ki maga elé, ami számtalan városi rendezvénnyel, programmal hivatott bemutatni, milyen is Sundance-esnek lenni.
Összefoglalva tehát a “Rólunk” rovatot, azt kell, hogy mondjam: a tánc szeretete határtalan. A kis falusi tánccsoportból évek kemény munkájával egy sikeres tánccsoporttá és egy baráti körré nőttük ki magunkat. A sok-sok apró eredményünkből egyre inkább összeáll egy nagy, egységes és emblematikus cél….és a táncosok mosolya már sosem tűnik el. Örökké fennmarad, mint ahogyan a tánc is, hiszen ez az egyik legőszintébb, legszebb művészeti stílus.

Мы также преподаем танец на русском языке!

We also teach dance classes in English!

Wir können also Tanzunterricht auf deutsch halten!